Prej sot vendi hyn në fazën portokalli (alert). Temperaturat ditore deri 40 gradë

Lajme Maqedoni

Prej sot vendi hyn në fazën portokalli (alert). Temperaturat ditore, siç njofton DPHM, në disa pjesë do të jenë mbi 40 gradë.

Në fazën portokalli do të hyjnë të gjitha rajonet në vend: Shkupi, Osogovë-Malesheva, Pellagonia dhe Ohër-Prespa.

Për shkak të motit të nxehtë, Qeveria rekomandon: lirimin nga detyrimet e punës të grupeve më të rrezikuara të popullsisë, si gratë shtatzëna dhe personat mbi 60 vjeç, të keni kujdes gjatë blerjes, konsumimit dhe ruajtjes së ushqimit për të evituar helmimet, si dhe të ruhen manarët dhe kafshët shtëpiake për të cilat temperaturat e larta mund të jenë stres i madh.

Faza portokalli, sipas parashikimit, do të zgjasë deri më 16 korrik, ndërsa nga sot fillojnë të vlejnë rekomandimet për uljen e rreziqeve nga temperaturat e larta, sipas Planit të Veprimit të Ministrisë së Shëndetësisë për parandalimin e pasojave të valëve të të nxehtit në shëndetin e njerëzve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *