Kurti: Srebrenica, krimi çnjerëzor që mohohet nga Serbia

Bota Lajme

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka kujtuar gjenocidin e kryer 28 vite më parë në Srebrenicë.

I pari i ekzekutivit, në një postim në ‘Twitter’, ka shkruar se Serbia vazhdon të mohojë këtë krim çnjerëzor.

“Dita e Përkujtimit të Gjenocidit të Srebrenicës mban në vetvete shumë tragjedi të patreguara – një ditë kur kujtojmë vrasjen e 8,372 njerëzve të pafajshëm dhe krimet e panumërta të përdhunimeve dhe torturave. Është gjithashtu një kujtesë se e vërteta e tyre nuk nderohet por mohohet nga Serbia, një krim çnjerëzor në vetvete”, ka shkruar Kurti në Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *