Mbeturinat në Tetovë, specjalistët: Rrezik për shëndetin publik nga infektimet bakteriale

Lajme Maqedoni

Kohë vere dhe një qytet si Tetova i ngulfatur nga mbeturinat, shtonë edhe frikën e qytetarëve për përhapjen e smundjeve.

Doktor Radko Davidovski nga Qendra e Shëndetit Publik në Tetovë I specjalizuar në mjekësin ekologjike dhe higjien, paraljmëronë se grumbullimi I mbeturinave dhe moslargimi I tyre përbën rrezik potencial për shëndetin e qytetarëve.
“Vetë era e keqe përkeqëson gjendjen e qytetarëve, ky është postulate kryesorë I Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Përvec kësajë mbeturinat në kohë të nxehtë zhvillojnë bakterie dhe kështu përbëjnë rrezik për shëndetin public për shkak të infektimeve bakteriale”, thotë doktor, Davidovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *