Shtrenjtimi i jetesës, heshtë qytetarët, nga sot nuk ka më ngrirrje të cmimeve, a do ketë sërish rritje?

Lajme Maqedoni

Harxhimet riten, faturat bëhen gjithnjë e më të shtrenjta, ndërsa qytetarët gjithnjë e më shumë zhyten në borxhë. Në prag të shkrirjes së cmimeve, vërehet rritje të cmimeve në treg në vend të uljes.

Nga java e ardhëshme është e mundur korrektimi i cmimit të disa artikujve ushqimorë.

Qytetarët druajn se tregtarët do mund të mundohen të përfitojnë në kuriz të tyre. Sindikatat janë në anën e punëtorëve dhe thonë se me këto rroga nuk mund të mbijetohet.

“ Me masta me të cilët u lavdërua qeveria, për fatë të keq nuk rezultuan me sukses. Punëtorët nuk pan kurrëfarë benifiti dhe cmimet nuk variuan si duhet”, thotë nënkryetari I Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë, Ivan Peshevski.

Si është e mundur që produktet maqedonase të kenë cmim më të ulët jashtë se sa brenda vendit, thonë nga sindikatat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *