Industria e mishit do të rrisë cmimet nga 5 deri në 10%

Lajme Maqedoni

Pritet që cmimet e produkteve të produkteve të përpunuara të mishit të rriten nga 5 deri në 10%, pasi Kanadaja ka ngritur cmimin e mishit duke e barazuar me atë të berzës evropiane, transmeton Presklub.mk

Përfaqësuesit e industrisë së mishit thonë se nuk ndikojnë ata në rritjen e cmimit, por rrethanat e fundit bashkë me të dhënat doganoretë cilët janë të mëdha ndikojnë patjetërr në cmimin përfundimtarë të mishrave të thatë.
“Cmimi I mishit nuk është rritur vetëm në Kanada, por edhe në Evropë. Vetëm dy javët e fundit ka rritje të cmimit për gjysmë euro për kilogram.Presim që cmimi I mishit në berza të rritet akoma. Në cdo kilogram mish të importuar, industria e mishit paguan 27 denarë tatime doganore dhe e gjithë kjo ndikonë në cmimin përfundimtarë”, thotë Blalgoja Bajdovski nga industria e mishit “Ekstra Mein”.

Edhe nga Dhoma Ekonomike, thonë se pritet që të ketë rritje të lehtë të cmimeve të prodhimeve të përpunuara të mishit, si pasojë e rritjes së cmimit të mishit në përgjithësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *