Pamjet/ Sot festa e Kurban Bajramit! Falja e Namazit në sheshet kryesore në të gjithë vendin

Maqedoni Uncategorized

Besimtarët myslimanë në të gjithë vendin që festojnë sot Festën e Kurban Bajramit, mbushën sheshet kryesore për faljen e Namazit.

Në Tiranë, mijëra besimtarë u mblodhën sot në sheshin ‘Skëndërbej’ për faljen e namazit të Kurban Bajramit në orën 06:00.“I lutem Zotit që ky Bajram të shërbejë si reflektim i brendshëm për çdo njeri. Të bëhemi më të fortë në besim ndaj Zotit, më të dashur e solidarë me njëri-tjetrin. T’u shtrijmë dorën e ndihmës atyre që kanë më shumë nevojë. I lutem Zotit që në botë të mbizotërojë paqja dhe prosperiteti mes popujve”,-ishte lutja e kreut të KMSH, Bujar Spahiu.

Në Tiranë, mijëra besimtarë u mblodhën sot në sheshin ‘Skëndërbej’ për faljen e namazit të Kurban Bajramit në orën 06:00.“I lutem Zotit që ky Bajram të shërbejë si reflektim i brendshëm për çdo njeri. Të bëhemi më të fortë në besim ndaj Zotit, më të dashur e solidarë me njëri-tjetrin. T’u shtrijmë dorën e ndihmës atyre që kanë më shumë nevojë. I lutem Zotit që në botë të mbizotërojë paqja dhe prosperiteti mes popujve”,-ishte lutja e kreut të KMSH, Bujar Spahiu.

Me qindra besimtarë myslimanë të të gjitha grupmoshave, në ditën e madhe të Kurban Bajramit kanë mbushur stadiumin e qytetit të Fushë Krujës, që në orët e para të mëngjesit. Dy hoxhallarët Muharrem Vrana dhe Dritan Rrahmani kanë dhenë mesazhet e tyre për më shumë begati dhe harmoni për të gjithë besimtarët myslimane, “Paqja dhe besimi ne Zot janë virtytet e çdo njeriu, ndaj ne këtë dite te kremtimit te Kurban Bajramit falenderimet i takojnë Allahut.”

Qindra besimtarë myslimanë falën Kurban Bajramin në qendër të Elbasanit. Myftiu Agim Duka përcolli mesazhe të paqes dhe vëllazërisë, tolerancës dhe solidaritet më të vobektet dhe ata që kanë më shumë nevojë. Islami, tha Duka, në këtë ditë të veçantë lobon për të drejtat e njeriut duke hedhur poshtë çdo akuze qe i bëhet për shkelje të të drejtave të njeriut.

Ndryshe nga çdo vit tjetër, në Fier këtë Kurban Bajram falja është bërë në sheshin qendror të qytetit, i mbushur nga qindra qytetarë, ndërsa krerët e myftinisë së Fierit kanë përcjellë urimet për paqe dhe harmoni mes njerëzve. Kurban Bajrami u fal në orën 06:00 minuta. Ceremonisë së faljes i parapriu me fjalën e tij myftiu i Fierit Mikel Hazizolli, i cili përcolli mesazhin për më shumë paqe, mirësi, respekt e dashuri ndaj njeri tjetrit dhe sidomos për më tepër besim, duke e konsideruar njeriun si pasurinë më të madhe të krijuar nga Zoti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *