Siptalet psikiatrike në Maqedoni, jashtë kontrollit, dhunë, kushte të rënda dhe personel jo I mjaftueshëm

Lajme Maqedoni

Personeli i spitalit psikiatrik – Shkup, nuk mund të vendosin rregull në trajtimin terapeutik nga pacientët.
Avokati I Popullit, Naser Ziberi, preantoi të dhënat vjetore të Mekanizmit Preventiv Nacional.

Avokati I Popillit gjatë vitit 2022 dy herë ka qenë në viztë të pa lajmëruar në spitalin psikiatrik në Shkup dhe në Demir Hisar.

Sic Njofton Naser Ziberi, personeli në qendrën e trajtimit psikiatrik në Bardhovcë është ballafaquar me sulme të cilët kanë rezultuar edhe me lëndime fizike të personelit mjeksorë.

“Konfliktet mes pacientëve është I shpesht, në disa raste konfliktet verbale kanë rezultuar edhe me konfrontime fizike. Situta është alarmante në orët e pasditës dhe të mbrëmjes, kur në repart është vetëm një punonjës, teknik medicinal”, tha Ziberi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *