Merko nuk është risi, por prototip i zakonshëm i një të korruptuari , të gjithë reagojnë, por jo edhe ata që duhet

Lajme Maqedoni

Merko nuk ishte një zbulim, ai është një prototip I zakonshëm I funksionarëve shumëvjecarë që kanë njëtrajtshmëri të paprekshme të blinduar nga strukturat partiake që mbrojnë dhe I bëjnë të paprekshëm kundrejtë drejtësisë dhe falë korrupcionit sigurojnë mandate dhe funksione ku të dëshirojnë.

Reagimet e deritanishme për kryetarin e Strugës Ramiz Merko, pas vendosjes së tij dhe të familjes së tijë në listën e zezë amerikane për shkak të korrupcionit, ka nxitur reagime të shumta, por ato janë politike dhe deri më tani nuk ka asnjë reagim nga institucionet adekuate që duhet të marrin masa. Qeveria, Prokuroria, Minsitria për Pushtet Lokal, Policia Financiare. Si këto instotucione me vite kanë toleruar sjelljen e Merkos dhe si nag Departamenti I Shtetit Amerika mund të dinë më shuëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *