Shaqet Cërvenkovski, propozon iniciativë të re për qasje në fondet evropiane

Lajme Maqedoni

Ish kryetari, Branko Crvenkosvki, ka promovuar iniciativën për qasje në tregun e përbashkët dhe në fondet evropiane, por jo si alternativë për anëtarësimin e plotë në BE, por si një hap ndërmjetës.

Një variant sipas tij është që të shfrytëzohet hapësiar aktiale ekonomike evropiane dhe mundësia e dytë është që BE-ja të nënshkruaj nëj marrëveshje të re special me vendet e Ballkanit Perendimorë.

Sipas Cërvenkovskit vendet e rajonit sipas kësaj iniciative do të përmirësonin performance ekonomike dhe më këtë do të ishin më të përgatitur për anëtarësim të plotë ne BE.

Sipas Cërvenkovsit, Be-ja ende nuk ka një planë të qartë se cfarë do të bëhet me të dhe si rezultat I kësaj akoma nuk e ka të qartë se cfarë do të bëhet me Ballkanin Perendimorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *